Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Problema trupelor ruse din Republica Moldova, pe agenda Summitului NATO de la Bruxelles

La Bruxelles a început una dintre cele mai tensionate reuniuni la vârf a NATO. Principalul mesaj al summit-ului din acest an este o chemare către unitate şi coeziune, în ciuda opiniilor diverse ale celor 29 de state membre.

Şi subiectul retragerii trupelor străine de pe teritoriul Republicii Moldova a fost readus în atenţie în cadrul summit-ului de Jens Stoltenberg.

Reprezentanţii celor 29 de state membre ale Alianţei vor încerca să îl tempereze pe preşedintele american Donald Trump, care a criticat constant ţările membre ale NATO ce alocă sub 2% din PIB pentru apărare.

Vizita lui Trump în Europa are loc pe fondul deciziei de retragere a SUA din acordul nuclear cu Iranul şi al sporirii tensiunilor între Washington şi ţări europene în legătură cu tarifele impuse de SUA importurilor de oţel şi aluminiu.

Alianţa Nord-Atlantică va dori să arate unitatea dintre membrii săi prin adoptarea mai multor măsuri, inclusiv iniţiativa care îi va permite NATO să mobilizeze 30 de batalioane de infanterie, 30 de escadroane de aviaţie şi 30 de nave de luptă în termen de 30 de zile.
Similare
RECOMANDĂRI