Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pro Moldova cere Guvernului să înceapă negocierile cu Rusia pentru retragerea trupelor şi muniţiilor din regiunea transnistreană

PRO Moldova cere Guvernului de la Chişinău să înceapă negocierile oficiale cu Federaţia Rusă pentru retragerea trupelor şi muniţiilor de pe teritoriul Republicii Moldova, sub monitorizare internaţională.

Într-un comunicat emis de această formaţiune politică se spune că, pentru prima dată din 1992, regiunea transnistreană este închisă pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova. În acest sens, Pro Moldova cere adoptarea unui set de măsuri urgente pentru a-i ajuta pe locuitorii Republicii Moldova care nu pot ieşi din zona deparatistă.

Reprezentanţii partidului mai cer partenerilor din OSCE, UE şi SUA susţinerea demersului de demilitarizare a regiunii şi a operaţiunii de menţinere a păcii. 

În acelşi timp, în această după-amiază preşedintele Igor Dodon a anunţat că a vorbit cu pretinsul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, unde anunţă că au discutat despre mai multe subiecte privind cele două maluri ale Nistrului.
Similare
RECOMANDĂRI