Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Priorităţi prezidenţiale pe timp de pandemie. Restaurarea complexului memorial Eternitate ar putea continua

Restaurarea complexului memorial Eternitate ar putea continua, chiar şi pe timp de pandemie. Asta pentru finalizarea lucrărilor ar putea costa bugetul de stat mai puţin decât stoparea lor şi conservarea obiectivului, spune preşedintele Igor Dodon. Şeful statului dă asigurări că lucrările de modernizare a complexului au început inainte de declanşarea pandemiei, când nimeni nu a prevăzut că banii vor fi atât de necesari sistemului medical. Preşedintele a răspuns, astfel, unei întrebări adresate online de jurnalistul TVR MOLDOVA, Vasile Munteanu.

Pentru restaurarea complexului memorial Eternitate au fost alocate peste 2,3 milioane de lei din bugetul de stat. Deşi autorităţile insistă că toţi cetăţenii trebuie să stea izolati în case pentru a preveni răspândirea virusului, indicaţiile nu-i vizează şi pe muncitorii de pe şantierul de la complexul Eternitate. Acolo lucrările de reconstrucţie sunt în toi.
 
„Această reparaţie a început cu mult înaintea crizei şi trebuie de vazut dacă poate fi stopată la această etapă, daca acolo sunt puse schelele o sa fie mai scump să stopam lucrările, decât să le finalizăm”, a spus Igor Dodon.
 
Preşedintele spune că şi evenimentele dedicate sărbătorii de 9 mai ar putea fi anulate, dacă pandemia de Covid-19 nu va bate în retragere până la începutul lunii viitoare.
 
„Dacă pandemia va continua, evident, vom fi nevoiţi să suspendăm unele activităţi, mai ales dacă e vorba de unele activităţi în masă”, a spus Igor Dodon.
 
Complexul memorial Eternitate a fost restaurat integral în anul 2006, pe vremea guvernării comuniste. Atunci, din bugetul de stat au fost alocate 35 de milioane de lei pentru a reconstrucţie şi modernizare.
 
Similare
RECOMANDĂRI