Prins în timp ce primea 5000 de euro pentru a restabili la studii o studentă exmatriculată
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Prins în timp ce primea 5000 de euro pentru a restabili la studii o studentă exmatriculată

Un cetăţean al Israelului a fost reţinut de ofiţerii şi procurorii anticorupţie în după-amiaza zilei de ieri, după ce a fost prins în flagrant delict cu 5000 de euro mită. Tânărul în vârstă de 23 de ani este bănuit de trafic de influenţă.

Potrivit datelor anchetei, începând cu 30 august 2018 şi până în prezent, bănuitul ar fi pretins 8000 de euro pentru a restabili la studii o studentă exmatriculată de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţeanu”. Acesta ar fi dat asigurări că are influenţă asupra persoanelor publice din cadrul instituţiei de învăţământ şi că le poate determina să-i lichideze fetei restanţele din sesiunea de vară şi s-o restabilească în anul 3 de studii.

Pentru că nu s-a ţinut de promisiune, tânărul israelian a fost denunţat la CNA. În baza denunţului, ofiţerii şi procurorii anticorupţie au iniţiat o cauză penală pentru trafic de influenţă. În scurt timp, bărbatul a fost reţinut în flagrant delict în momentul primirii a 5000 de euro.

În prezent, el se află în custodia CNA pentru 72 de ore, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 150 000 de lei.

Similare
RECOMANDĂRI