Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Primarul Ion Ceban împreună cu cei 22 de consilieri municipali ai fracţiunii socialiştilor au fost convocaţi la o şedinţă cu Igor Dodon

Primarul Chişinăului Ion Ceban împreună cu cei 22 de consilieri municipali ai fracţiunii socialiştilor au fost convocaţi la o şedinţă cu Igor Dodon. Liderul PSRM susţine că s-a discutat despre problemele oraşului desi primarul declarase, cu ceva timp în urmă, că-şi suspendă calitatea de membru de partid şi nu va face politică.

Întrevederea a avut loc ieri, timp de câteva ore, la sediul PSRM. Întânirile Ceban - Dodon au devenit ceva obişnuit chiar dacă primarul s-a angajat să facă administraţie publică şi nu politică.

Pe 12 noiembrie 2019, Ion Ceban a semnat o cerere prin care a solicitat suspendarea din calitatea de membru PSRM. Cu toate acestea, Ceban a postat imagini de la întâlnirile cu Igor Dodon, pe când era preşedintele Republicii Moldova.

Pe 6 mai 2020 scria: „Am discutat despre obiectivele de infrastructură pe care le realizăm în prezent în oraş: drumuri, trotuare, parcuri şi alte proiecte. În acest context, am mulţumit pentru cele 100 milioane de lei care au fost alocate pentru reparaţia drumurilor, în urma rectificării bugetului public naţional.

Întâlniri de acest fel au fost multe anul trecut. Asta desi preşedintele nu are nicio atribuţie oficială in administraţia locală.  

La sfârşitul lunii decembrie 2020, primarul Chişinăului a mers la Moscova, la o întrevedere cu Dumitru Kozac, alături de Igor Dodon şi de alţi câtiva membri de partid. El a fost prezent şi la Congresul Partidului Socialiştilor de pe 30 decembrie. Pe cei doi, i-am putut vedea şi la plantat copaci.

Tot împreună au fost şi în emisiunea on-line  - preşedintele răspunde sau in campania electorală. Ceban anunţase că şi-a luat concediu pentru a fi alături de Dodon, la prezidenţiale.

Am solicitat o reacţie de la oficialii Primăriei referitor la colaborarea primarului cu liderul socialiştilor dar nu primit nici un răspuns.
Similare
RECOMANDĂRI