FOTO. Primarii din Republica Moldova şi România au înfiinţat o Ligă comună a aleşilor locali
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FOTO. Primarii din Republica Moldova şi România au înfiinţat o Ligă comună a aleşilor locali

Primarii unionişti din România şi Republica Moldova s-au reunit astăzi în incinta Palatului Culturii din Iaşi într-o şedinţă comună, la invitaţia edilului oraşului, Mihai Chirica.

Majoritatea primarilor care au votat Declaraţii simbolice de Unire decis înfiinţarea Ligii Aleşilor Locali din Republica Moldova şi România şi au elaborat un memorandum pro-unire. În calitate de preşedinţi au fost desemnaţi primarul de Iaşi, Mihai Chirica şi primarul satului Parcova din raionul Edineţ, Marcel Snegur.

”Unirea Basarabiei cu România este o necesitate, pentru că, de fiecare dată, unirea ne-a făcut mai puternici. De fiecare dată, împreună am reuşit să scriem pagini frumoase în istoria acestei lumi! Cei care au murit acum 100 de ani, şi care au văzut Basarabia desprinsă de ţară, nu se vor împăca cu propria lor moarte până când Basarabia nu va redeveni una cu trupul Ţării Româneşti!

Generaţia noastră trebuie să scrie şi să semneze cea mai frumoasă pagină din istoria poporului nostru: reîntregirea României şi Unirea Basarabiei cu Ţara!”, a menţionat primarul de Iaşi.

Din această Ligă, fac parte, deocamdată, primarii din 100 de localităţi din Republica Moldova care şi-au exprimat în scris dorinţa de unire a Basarabiei cu România. Din România, s-au înscris primarii din două oraşe, al Iaşului şi al unei localităţi din judeţul Bistriţa Năsăud.

Similare
RECOMANDĂRI