ACTUALITATE

Primarii din Republica Moldova, care au semnat Declaraţii de Unire cu România, sunt aşteptaţi la Buzău

post-img

Buzăul va marca Centenarul Unirii cu un spectacol de muzică şi dansuri populare, programat pentru sâmbătă, 17 martie, unde sunt aşteptaţi şi primari din Republica Moldova care au semnat Declaraţii de Unire cu România, relatează Infoprut.

Nicolae Botogros şi Orchestra Lăutarii din Chişinău, Ioan Paladi, Benone Sinulescu, Grigore Leşe, Laura Lavric, Sava Negrean Brudaşcu, Traian şi Valeria Ilea sunt capetele de afiş ale spectacolului. Pe scenă vor urca şi dansatorii Ansamblului de Dansuri Transilvania.

„În această săptămână avem un spectacol folcloric extraordinar. Cei mai mari artişti de muzică populară din Republica Moldova şi din România, sub logo-ul Din suflet românesc, se vor întrece într-un spectacol de patru ore pentru aniversarea acelei zile fabuloase, 27 martie 1918, când sub bagheta aş putea spune a lui Alexandru Marghiloman, prim-minitru atunci, buzoian de-al nostru, s-a consfinţit unirea cu Basarabia”, a declarat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

În total, municipalitatea va distribui publicului în jur de 2.200 de invitaţii. În afară de cele trimise către instituţii, şcoli şi licee, în jur de o mie de invitaţii vor fi înmânate buzoienilor care se vor prezenta miercuri cu începere de la ora 10:00 la ghişeul de la Sala Sporturilor.

Potrivit primarului din Buzău, invitaţii le-au fost trimise şi primarilor din Republica Moldova care au semnat declaraţii de unire cu România. Aleşii din peste 110 de localităţi de dincolo de Prut au parafat astfel de documente simbolice, scrie sursa citată.

Pe 27 martie se celebrează 100 de ani de la Unirea României cu Basarabia, la care a contribuit şi buzoianul Alexandru Marghiloman – primul ministru de atunci al României.