Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Primăria Chişinău: Producătorul care ieri şi-a vărsat laptele pe trotuar a activat din 2016 până în 2018 fără niciun document

Primăria Chişinău spune că producătorul care ieri a organizat o acţiune de manifest în faţa Primăriei şi a vărsat lapte pe trotuar, a activat timp de doi ani, din 2016 până în 2018, fără niciun document. Acesta nu avea autorizaţie nici din partea Primăriei, nici din partea ANSA.

„În 2018 am mers în întâmpinarea acestui agent economic şi l-am ajutat oferindu-i scheme de amplasare provizorii. A fost un gest de solidaritate faţă de acest fermier, defavorizând cumva pe alţi producători care nu au avut parte de acelaşi tratament. Perioada oferită acestei companii a fost suficientă pentru a identifica spaţii de chirie de rând cu ceilalţi agenţi economici şi a se conforma regulilor”, spune primarul Ruslan Codreanu.

Primarul mai spune că ANSA nu oferă autorizaţii pentru comercializarea produselor din maşini, aşa cum s-a menţionat la acţiunea de protest, ci că există autorizaţie doar pentru transportarea mărfii cu acest tip de maşini, însă doar pentru un singur automobil. Respectiv, acest producător nu are acte pentru a-şi vinde produsele din automobil.

„Am discutat cu administratorii de pieţe pentru a ajuta BioMilk, să identifice spaţii de chirie de rând cu ceilalţi comercianţi şi să intre astfel pe perimetrul pieţelor, acolo unde în fiecare zi se prelevă probe de laborator privind calitatea şi siguranţa alimentelor şi unde comercianţii au toate autorizaţiile de rigoare. Producătorul a refuzat acest ajutor, pentru că este mai convenabil să stai acolo unde este flux mare de oameni, adică pe trotuare sau pe carosabil”, mai spune Ruslan Codreanu. 

Codreanu aminteşte că la numeroasele solicitări ale locatarilor din jurul Pieţei “Delfin”, s-a reuşit curăţarea trotuarelor de la str. Alba Iulia şi Liviu Deleanu de comerţ ilegal. 

„Vreau să fiu înţeles corect. Îmi doresc dezvoltarea tuturor producătorilor autohtoni, iar administraţia publică îi va ajuta pe toţi, dar fără să transformăm trotuarele în pieţe ambulante. Ceea ce ne preocupă cel mai mult este siguranţa consumatorilor.

Am demonstrat că suntem alături de agricultori prin evenimentele organizate în ultima perioadă. Mă bucur că am putut ajuta producătorii de struguri, de mere şi de pomuşoare cu cele 2 târguri din Scuarul Catedralei. Avem iarmaroace agricole în sectoare şi vom mai organiza astfel de acţiuni pentru a susţine producătorii locali”, conchide Ruslan Codreanu.

Amintim că ieri,  un fermier a vrut să îşi arate supărarea pentru faptul că nu îşi poate vinde produsele în capitala Republicii Moldova. Aşa că şi-a parcat în faţa instituţiei duba în care se afla o cisternă cu lapte, a deschis robinetul şi a lăsat tot conţinutul să se verse pe trotuar.
 

Protest inedit la primăriei Chişinău: Un fermier a vărsat o cisternă cu lapte în faţa instituţiei

Similare
RECOMANDĂRI