Primăria de Bălţi intră în carantină, după ce 45 de funcţionari publici au fost infectaţi cu COVID
Vizualizari:

Primăria de Bălţi intră în carantină, după ce 45 de funcţionari publici au fost infectaţi cu COVID

De mâine, primăria de Bălţi va fi plasată în carantină pentru o perioadă de două săptămâni. Despre aceasta a anunţat edilul oraşului, Renato Usatîi, după ce 45 de angajaţi au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus.

Cei care au venit de dimineaţă la primărie au fost nevoiţi să facă cale întoarsă, scrie nordnews.md. Funcţionarii publici nu au putut răspunde la solicitările cetăţenilor.

„Au încuiat totul, ce a murit primăria? Să murim şi noi ce să facem? Nu avem de mâncare, nu avem de lucru”.

„Voi telefona. Am avut nevoie să clarific o situaţie”.

„Pe oameni îi preocupă anumite întrebări şi nu ai cui să te adresezi. Eu nu ştiu ce va fi mai departe. Cum să trăim mai departe, au spus oamenii”.

Potrivit primarului de Bălţi, Renato Usatîi, toţi angajaţii primăriei vor fi testaţi la coronavirus. Preţul unui test este de 550 de lei. Banii au fost alocaţi din bugetul municipal.

„Rezultatele de ieri m-au luat prin surprindere, pe mine m-au şocat că, din toţi cei care au dat testul, din 50 de oameni, doi aveau tusă uşoară. Pe toţi ceilalţi nimic nu-i deranja, ei nu aveau febră şi nici alte simptome. Este ceva groaznic”, a declarat Renato Usatîi.

Totodată, alesul local a declarat că va veni cu o solicitare la adresa Comisiei Naţionale de a testa la COVID toţi medicii, poliţiştii şi salvatorii din Bălţi.

„Am propus Comisiei Naţionale să fie testaţi toţi medicii din muncipiul Bălţi. Să nu aşteptăm că el va cădea la pâmânt cu febră noi şi aşa putem să spunem că medicii lucrează la limită. Toţi angajaţii poliţiei din oraş, procurorii, salvatorii, să-i testăm în masă pe cei care ies la chemări”, a adăugat edilul.

Ieri, 31 de angajaţi ai primăriei au fost testaţi pozitiv la coronavirus, iar astăzi, alţi 14 funcţionari publici. Aceştia nu prezentau simtome de infectare. Printre bolnavi se numără şi viceprimarul de Bălţi, Ghenadie Şmulschi.

Similare
RECOMANDĂRI