Primăria dă asigurări că renovarea trotuarelor de pe str. Bodoni şi Puşkin va fi gata până la 1 septembrie
Sursa foto:chisinau.md Vizualizari:

Primăria dă asigurări că renovarea trotuarelor de pe str. Bodoni şi Puşkin va fi gata până la 1 septembrie

Primăria municipiului Chişinău dă asigurări că lucrările de renovare a trotuarelor de pe străzile Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni şi Alexandr Puşkin, pe tronsonul str. Alexei Mateevici - bd. Ştefan cel Mare vor fi finalizate până la data de 1 septembrie a.c., pentru a nu crea disconfort elevilor şi studenţilor care studiază în cadrul instituţiilor amplasate în zonă.

De asemenea, pentru a reda un aspect estetic al zonei din preajma Muzeului oraşului Chişinău (Turnului de apă), urmează a fi amenajat un scuar şi reabilitate trotuarele de pe str. Alexei Mateevici, în perimetrul str. A. Puşkin şi str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni.

Totodată, masa lemnoasă obţinută în urma lucrărilor de tăiere sau curăţire sanitară a arborilor din aliniamentele stradale, unde se execută lucrări de reabilitare a trotuarelor, va fi utilizată pentru reparaţia băncilor din parcuri şi scuaruri. În locul copacilor defrişaţi, vor fi sădiţi arbori cu balot de pământ de cca 4-5 metri înălţime.

Primarul general, Ion Ceban, a solicitat responsabililor de lucrări să prezinte public informaţiile la acest capitol, astfel ca locuitorii capitalei să cunoască cum vor fi reabilitate spaţiile verzi de pe străzile, unde se sunt desfăşurate intervenţiile serviciilor municipale de profil.  

Costul total al lucrărilor de modernizare a trotuarelor din strada Alexandr Puşkin și Gavriil Bănulescu - Bodoni, este de circa 22,8 milioane de lei, inclusiv cu prin contribuţia agenţilor economici din preajmă. În total, vor fi amenajaţi circa 44 mii m2 de trotuar.

Similare
RECOMANDĂRI