Primăria Chişinău anunţă că va suplimenta astăzi numărul unităţilor de transport public
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Primăria Chişinău anunţă că va suplimenta astăzi numărul unităţilor de transport public

Primăria municipiului Chişinău informează că întreprinderile municipale: Î.M. „Regia transport electric Chişinău" şi Î.M. „Parcul urban de autobuze" vor suplini astăzi, 23 februarie, curent, numărul de unităţi la linie, în special în orele de vârf, pentru a asigura cetăţenii municipiului cu transport, în contextul protestului anunţat al operatorilor de transport privat.

"Tot efectivul de transport va fi la linie, toate troleibuzele care le avem disponibile vor fi scoase pe linie, 321 de troleibuze plus alte 30 care nu sunt într-o stare foarte bună. La fel va fi şi cu autobuzele, vor fi scoase toate la linie", a spus primarul de Chişinău, Ion Ceban.

El a criticat decizia unor operatori de transport din Chişinău, care au anunţat că nu vor ieşi astăzi la linie şi se alătură protestului Asociaţiei Patronale a Operatorilor de Transport Auto. "Mi se pare cinic ceea ce vor să prezinte ei, oameni care se plimbă cu maşini scumpe, au locuinţe scumpe", a spus Ion Ceban. 

Amintim că şefii a şapte companii private de transport de călători din Chişinău au anunţat că se vor alăturat acţiunilor de protest a Asociaţiei Patronatelor Operatorilor de Transport Auto (APOTA) şi nu vor scoate unităţile de transport pe traseu. Este vorba despre 27 de rute de microbuz, în special, nr. 103, 106, 108, 113, 121, 173, 185. Proprietarii microbuzelor motivează faptul că, în condiţiile stabilite de Comisia de sănătate publică, pur şi simplu nu au capacitatea financiară de a deservi rutele, deoarece la tarifele actuale, transportul devine nerentabil.
Similare
RECOMANDĂRI