Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Prim-ministrul Chicu: Eu vă asigur că la anul, gazoductul Iaşi-Ungheni va fi finalizat

Premierul Ion Chicu dă asigurări că gazoductul Iaşi – Ungheni va fi finalizat şi dat în exploatare în anul 2020. Asta deşi acesta putea fi construit în maxim 2 ani, şi nu în 10, spune prim-ministrul.

„Eu sunt absolut sigur că la anul el va fi dat în exploatare. Am vorbit şi cu BERD, şi cu toţi colegii. Acest gazoduct ne-ar prinde foarte bine în situaţii de criză. Altceva- capacitatea acestui gazoduct nu este suficient pentru a aproviziona ţara cu tot necesarul de gaze naturale. Dar oricum, un plus de securitate energetică şi eu vă asigur că la anul va fi finalizat, fără politică”, a declarat Ion Chicu în platoul Punctului pe AZi, TVR MOLDOVA.

„Cum timp de aproape 10 ani nu a fost posibil să fie construit un gazoduct. Cât e de la Iaşi până la Chişinău? 100 de km? Ruşine e asta”, mai spune Chicu.

Gazoductul transfrontalier Iaşi-Ungheni a început să fie construit în anul 2013. Primul termen de finalizare promis de autorităţi era trimestrul IV al anului 2017, după care sfârşitul lui 2018, iar acum autorităţile dau un nou termen: 2020.
Similare
RECOMANDĂRI