Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedintele raionului Dubăsari, Grigore Filipov, a fost denunţat la Procuratura Generală

Preşedintele raionului Dubăsari, Grigore Filipov, a fost denunţat la Procuratura Generală de către deputaţii Platformei DA. Aceştia reclamă printre altele că Filipov ar fi permis autorităţilor nerecunoscute de la Tiraspol să ocupe satele Roghi, Vasilievca şi Corjova. Denunţul se mai referă şi la declaraţiile sfidătoare ale lui Grigore Filipov într-un interviu pentru TVR Moldova privind situaţia acestor trei localităţi.

Deputaţii Platdormei DA susţin că Grigore Filipov a acţionat contrar prevederilor din Legea privind Administraţia publică locală şi nu a luat nicio măsură pentru a menţine integritatea teritorială a Republicii Moldova, în special a localităţilor din raionul în care este preşedinte.

„În acelaşi timp nu a sesizat inspectoratul de poliţie privind asigurarea ordinii publice, înlăturarea obstacolelor create artificial, obstacole ce îngrădesc drepturile şi libertăţile de circulaţie, dreptul la muncă şi dreptul de proprietate”, a spus STELA MACARI, deputat Platforma DA.
 
În sesizarea către procurorul general, sunt menţionate şi declaraţiile lui Filipov la TVR Moldova privind situaţia acestor trei localităţi, în urma cărora asociaţiile de veterani din Dubăsari, dar şi mai mulţi consilieri raionali i-au cerut demisia.

„Aici citez localităţile Vasilevca Roghi şi Corjova se consideră ca fiind parte componentă a transnistriei de asta noi nu putem să ne luăm nicio obligaţiune. Noi cunoaştem Despre Igor Dodon şi docilitatea sa faţă de Putin dar acum vedem cu câtă uşurinţă se transformă în sluga servilă a lui Krasnoselskii! Şi nu de unul singur, ci "la pachet" cu Grigore Filipov”, a spus STELA MACARI.

În contextul ultimilor evenimente care s-au produs în Zona de Securitate ce au stârnit nemulţumirea localnicilor, reprezentnaţii Platformei DA a cerut convocarea în regim de urgenţă a unei şedinţe de guvern.

„Platforma DA a făcut o declaraţie, prin care a condamnat inacţiunile acestui guvern şi a cerut, între altele convocarea de urgenţă a unei şedinţe de guvern pe subiectul posturilor instalate ilegal, ceea ce nu s-a întâmplat. Aplicarea hotărârii Curţii Constituţionale n.14 din 02.05.2017 cu privire la Transnistria ca "teritoriu ocupat", aceasta însemnând adoptarea unor alte măsuri şi politici faţă de regimul de la Tiraspol”, a declarat CHIRIL MOŢPAN, deputat Platforma DA.

Deputaţii PPDA cer autorităţilor să intervină pentru a elimina cele 37 de posturi de pază ilegale.

„Mai mult decât atât regiunea transnistreană devine tot mai militarizată circa 80% din potenţialul militar transnistrean, centre de instruire depozite se află în zona de Securitate ceea ce contravine acordului din 21 iulie 1992. Mai mult decât atât administraţia şi-a delimitat teritoriul prin aşa numita frontieră de stat”, a spus CHIRIL MOŢPAN.

Grigore Filipov este membru al Partidului Socialiştilor, dar şi rudă, prin alianţă, cu Igor Dodon. Preşedintele raionului Dubăsari nu a reacţionat deocamdată la sesizare depusă pe numele lui la Procuratura Generală.
Similare
RECOMANDĂRI