Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedintele Consiliului Audiovizualului, Dragoş Vicol, a demisionat. Noul preşedinte consideră că posturile TV nu au dreptul să critice instituţiile statului

Preşedintele Consiliului Audiovizualului Dragoş Vicol şi-a dat astăzi demisia după o şedinţă pe care tot el a convocat-o. El nu şi-a motivat deocamdată decizia şi nici nu a răspuns la telefon pentru a comenta. Între timp, membrii CCA au ales un nou preşedinte, apropiat Partidului Socialiştilor.

Ala Ursu-Antoci a fost şef al cabinetului fracţiunii Partidului Socialiştilor din Parlament şi profesoară la Colegiul de Ecologie. Din 2015 până în 2019 Ursu-Antoci a fost consilier în cabinetul preşedintelui fracţiunii PSRM. Apoi, a fost numită de Parlament în funcţia de membru al Consiliului Audiovizualui.

În calitate de membru al acestei instituţii, s-a remarcat printr-o declaraţie care a stârnit nemulţumiri în societate. Ea a spus că posturile de televiziune nu au dreptul să critice instituţiile statului şi nici partidele politice.

„Trebuie sa-i disciplinăm, trebuie să-i învăţăm că un pic nu se face în felul ăsta, un pic nu trebuie să aducem acuzaţii instituţiilor statului, ne place - nu ne place instituţia statului, dar conducătorul instituţiei reprezintă însăşi instituţia. Noi nu putem să aducem acuzaţii anumitor partide”, spunea Ala Ursu-Antoci.

Amintim că potrivit "legii lustraţiei", propusă de PSRM, Dragoş Vicol urma să fie demis.
Similare
RECOMANDĂRI