Preşedintele Comisiei Europene şi-a exprimat regretul în legătură cu decesul Regelui Mihai I
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedintele Comisiei Europene şi-a exprimat regretul în legătură cu decesul Regelui Mihai I

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi-a exprimat regretul, în nume personal şi al Comisiei, în legătură cu decesul Majestăţii Sale, Regele Mihai I al României.

Jean-Claude Juncker a subliniat rolului Regelui în promovarea aderării României la Uniunea Europeană.

„Am aflat cu profundă tristeţe vestea dispariţiei Majestăţii Sale, Regele Mihai I al României, pe care am avut deosebita şansă de a-l cunoaşte.

Îmi aduc aminte cu emoţie de întâlnirile noastre şi aş vrea să aduc un omagiu deosebit rolului său în promovarea aderării României la Uniunea Europeană, prin turneul efectuat în capitalele europene în 1997. Douăzeci şi unu de ani mai târziu, ţara pe care a iubit-o atât de mult va exercita, pentru prima dată, în primul semestru al anului 2019, mandatul de Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene. Va fi un moment important pentru România şi un moment important pentru viitorul Uniunii noastre.

Amintirea Majestăţii sale, Regele Mihai I, un om de stat care a traversat perioadele cele mai tragice ale istoriei europene din secolul XX, va fi cu atât mai prezentă în gândurile noastre în acel moment important. În numele meu personal, precum şi al Comisiei Europene, doresc să prezint familiei sale şi tuturor românilor sincere condoleanţe,” se arată în mesajul preşedintelui.

Regele Mihai I s-a stins astăzi, la vârsta de 96 de ani, la reşedinţa din Elveţia.

Similare