Preşedintele CA, Dragoş Vicol s-a răzgândit. Dispoziţia emisă la 24 martie, în contextul stării de urgenţă, a fost anulată
Sursa foto:tv8.md Vizualizari:

Preşedintele CA, Dragoş Vicol s-a răzgândit. Dispoziţia emisă la 24 martie, în contextul stării de urgenţă, a fost anulată

Preşedintele CA, Dragoş Vicol a anulat dispoziţia emisă la 24 martie în contextul stării de urgenţă care viza instituţiile mass-media.

„Conducându-mă de prevederile art. 86 din Codul serviciilor media audiovizuale Cooperarea cu societatea civilă şi ţinând cont de faptul că Dispoziţia nr. 02 din 24 martie 2020 a generat critici în rândul mai multor jurnalişti şi ONG-uri (Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociaţia Presei Independente, Centrul de Investigaţii jurnalistice, Asociaţia Presei Electronice, Centrul Acces-info, Comitetul pentru Libertatea Presei, Asociaţia Telejurnaliştilor Independenţi, RISE Moldova, Asociaţia Jurnaliştilor de Mediu şi Turism Ecologic din Republica Moldova, Platforma Naţională a Forumului Societăţii Civile din Parteneriatul Estic), care au calificat-o drept „abuz” şi „cenzură” a autorităţii de reglementare în domeniul serviciilor media audiovizuale din Republica Moldova, în scopul  calmării spiritelor din societate, declar că anulez respectiva dispoziţie”, se arată într-un comunicat publicat pe pagina CA.

Totodată, textul respectivei dispoziţii va fi supus dezbaterilor în cadrul proximei şedinţe publice a Consiliului Audiovizualului. 

Vicol dă asigurări că membrii Consiliului Audiovizualului vor lua în consideraţie toate opiniile, viziunile, criticile şi temerile exprimate în aceste zile.

Amintim că Organizaţiile neguvernamentale din domeniul mass-media şi membrii Platformei Naţionale a Forumului Societăţii Civile din Parteneriatul Estic sunt îngrijoraţi de dispoziţia emisă la 24 martie 2020 de preşedintele Consiliului Audiovizualului, Dragoş Vicol, în contextul stării de urgenţă decretată de către autorităţile Republicii Moldova. Semnatarii au constatat că dispoziţia a fost adoptată cu încălcarea legislaţiei. De asemenea, anumite prevederi din acest document îngrădesc grav libertatea de exprimare a furnizorilor de servicii media audiovizuale.
Similare
RECOMANDĂRI