Premierul României, Ludovic Orban: Atrag atenţia autorităţilor vremelnice din Republica Moldova să nu încerce să politizeze gazoductul Ungheni- Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Premierul României, Ludovic Orban: Atrag atenţia autorităţilor vremelnice din Republica Moldova să nu încerce să politizeze gazoductul Ungheni- Chişinău

Premierul României, Ludovic Orban, a atras, vineri, atenţia autorităţilor din Republica Moldova să nu politizeze tema gazoductului Ungheni- Chişinău, care a fost realizat în baza unui proiect finanţat integral de statul român.

Prezent la inaugurarea tronsonului de conductă de gaz Craiova- Segarcea, aferent etapei I din conducta de transport Craiova-Segarcea-Calafat, Orban a subliniat că gazoductul Ungheni- Chişinău este "o investiţie de suflet" a României, scrie Agerpres.

"Sunt investiţii extrem de importante. Unele care au fost finalizate, cum este o investiţie de suflet a României, şi anume gazoductul Ungheni-Chişinău, care a fost finalizat şi pentru care îl felicit pe domnul director general Sterian (n.r.- Ion Sterian) şi în acelaşi timp atrag atenţia autorităţilor vremelnice din Republica Moldova să nu încerce să politizeze acest subiect. Este o investiţie făcută de statul român, prin intermediul unei companii a statului român, o investiţie care a fost finanţată de noi şi care urmăreşte să ofere locuitorilor Basarabiei o sursă alternativă de alimentare cu gaz natural", a afirmat Orban.

Amintim că premierul român Ludovic Orban a declarat pe 7 august că gazoductul Ungheni - Chişinău este finalizat, iar odată cu finalizarea acestei investiţii există posibilitatea furnizării gazului natural care provine din România în Republica Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI