Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, în vizită la Bruxelles. Prim-ministrul a avut întrevederi cu mai mulţi oficiali europeni

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, s-a întâlnit astăzi la Bruxelles cu Preşedintele Consiliului European, Charles Michel şi cu alţi oficiali europeni importanţi. Printre principalele subiecte abordate au fost reforma justiţiei, gestionarea pandemiei şi relansarea economică a Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, în cadrul întrevederii dintre premierul Natalia Gavriliţa şi preşedintele Consiliului European s-a discutat şi despre pachetul financiar de sprijin necesar pentru relansarea creşterii economice a Republicii Moldova. Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii şi despre priorităţile Summit-ului Parteneriatului Estic, din luna decembrie. Premierul Natalia Gavriliţia i-a mulţumit înaltului oficial european pentru susţinerea pe care Consiliul European o oferă Republicii Moldova.

CHARLES MICHEL, PREŞEDINTELE CONSILIULUI EUROPEAN: „Uniunea Europeană este deschisă să sprijine în continuare Republica Moldova şi agenda de reforme ambiţioase pe care şi-o propune. Republica Moldova este un partener important şi prioritar pentru noi”.

Tot astăzi, Natalia Gavriliţa a avut o întrevedere şi cu Paolo Gentiloni, comisar european pentru Economie. Premierul Republicii Moldova a solicitat asistenţa partenerilor europeni pentru susţinerea companiilor mici şi mijlocii, astfel încât acestea să poată face faţă provocărilor din perioada pandemiei.

NATALIA GAVRILIŢA, PRIM-MINISTRU AL REPUBLICII MOLDOVA: „Expertiza ţărilor care au aplicat astfel de mecanisme de protejare a locurilor de muncă va fi foarte utilă pentru ţara noastră. Suntem pregătiţi să adoptăm deciziile necesare pentru a beneficia pe deplin de implementarea Planului de redresare economică. Suntem încrezători că putem implementa un nou program de asistenţă macrofinanciară din partea UE, cu creşterea componentei de grant”.

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, întreprinde o vizită de două zile la Bruxelles, la invitaţia şefului diplomaţiei Uniunii Europene, Josep Borrell. Mâine, Natalia Gavriliţa urmează să se întâlnească şi cu alţi oficiali europeni importanţi, printre care Comisarul pentru Vecinătate şi Extindere. De asemenea, premierul se va întâlni şi cu reprezentanţii ai Diasporei.
Similare
RECOMANDĂRI