Premierul Natalia Gavriliţa, întâlnire cu noul şef al Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Janis Mazeiks: UE va oferi Republicii Moldova tot suportul necesar în derularea reformelor
Vizualizari:

Premierul Natalia Gavriliţa, întâlnire cu noul şef al Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Janis Mazeiks: UE va oferi Republicii Moldova tot suportul necesar în derularea reformelor

Agenda europeană a Republicii Moldova şi perspectivele dezvoltării relaţiilor de parteneriat au fost abordate în cadrul unei întrevederi a Prim-ministrului Natalia Gavriliţa cu noul şef al Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Janis Mazeiks, relatează Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Şefa Cabinetului de miniştri l-a felicitat pe noul Ambasador UE cu prilejul numirii în funcţie şi i-a urat succes în exercitarea mandatului. Natalia Gavriliţa a vorbit despre deschiderea Guvernului pentru avansarea relaţiilor de parteneriat în procesul de implementare a Acordului de Asociere. „Integrarea europeană este prioritatea numărul unu pentru noi. Suntem conştienţi de înalta responsabilitate pe care o avem în atingerea acestui obiectiv major şi  suntem pregătiţi pentru lansarea reformelor necesare în vederea alinierii Moldovei la standardele UE”, a menţionat prim-ministrul.   

Cei doi oficiali au trecut în revistă obiectivele principale în promovarea parcursului european al Republicii Moldova şi au vorbit despre necesitatea continuării reformelor în domenii de importanţă majoră. În context, Janis Mazeiks a exprimat suportul Uniunii Europene în acest amplu proces: „Uniunea Europeană va oferi Moldovei tot suportul necesar în derularea reformelor”, a punctat noul şef al Delegaţiei Europene la Chişinău. 

Janis Mazeiks a fost subsecretar de stat, director politic în Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Letonia. În perioada 2006-2007 el a fost consilierul preşedintelui leton pe politică externă, între 2007-2011 a fost ambasador, Reprezentantul permanent al Letoniei pe lângă ONU la Geneva, iar în anii 2013-2018 - ambasador, Reprezentant permanent al Letoniei pe lângă ONU la New York.

Similare
RECOMANDĂRI