Premierul Ludovic Orban, de Ziua Constituţiei României: Valorile Constituţiei au nevoie să fie permanent vegheate, pentru ca derapaje de la democraţie să nu mai fie posibile
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Premierul Ludovic Orban, de Ziua Constituţiei României: Valorile Constituţiei au nevoie să fie permanent vegheate, pentru ca derapaje de la democraţie să nu mai fie posibile

Premierul României Ludovic Orban a transmis în dimineaţa acestei zile un comunicat de presă cu prilejul Zilei Constituţiei României.

“Se împlinesc, astăzi, 28 de ani de când românii au aprobat, prin referendum, în 1991, prima Constituţie a ţării de după căderea comunismului. Ziua de 8 Decembrie, în care marcăm Ziua Constituţiei României, are putere de simbol al garanţiei că legea fundamentală a ţării pune în centru interesul şi drepturile cetăţenilor, statul de drept şi idealurile Revoluţiei din Decembrie 1989.

Schimbările prin care a trecut de atunci societatea românească evidenţiază nevoia continuă de adaptare la prezent şi, mai ales, de îmbunătăţire în plan constituţional şi legislativ. Ceea ce toţi am trăit însă în ultimii câţiva ani, din păcate, ne-a demonstrat că valorile Constituţiei au nevoie să fie permanent vegheate, pentru ca derapaje de orice natură de la democraţie, de la principiile statului de drept, să nu mai fie posibile”, spune Ludovic Orban. 

Premierul asigură cetăţenii că legea este una pentru toţi şi că autorităţile vor cultiva respectul pentru lege. 

„Aşteptările şi interesul cetăţenilor trebuie să fie prioritare pentru puterea decizională şi administrativă din România. Să le respectăm, să lucrăm pentru oameni, luând, la timp, cu bună credinţă şi nepărtinitor, deciziile necesare pentru progres şi binele comun.   

Consider în egală măsură util să luăm în calcul chiar reexaminarea sistemului constituţional şi legislativ, atunci când vom avea momentul politic oportun, astfel încât democraţia să fie întărită. Nu putem tolera sub nicio formă încălcarea Constituţiei, pentru că vrem să menţinem în siguranţă drumul european pe care România s-a înscris după căderea comunismului. Este crezul meu, ca prim-ministru, şi al întregii mele echipe de miniştri.”

Similare
RECOMANDĂRI