Premierul Ion Chicu, în vizită în satul Drepcăuţi. A discutat probleme şi a promis că va face investigaţii
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Premierul Ion Chicu, în vizită în satul Drepcăuţi. A discutat probleme şi a promis că va face investigaţii

Premierul Ion Chicu a vizitat azi satul Drepcăuţi, raionul Briceni. Potrivit unui comunicat al Guvernului, vizita a fost programată drept rezultat al apelurilor multiple venite din această localitate.

Au fost abordate două probleme. Prima este conflictul între primarul nou ales, Angela Rurac, şi ex-primarul de Drepcăuţi, Ghenadie Ioxa, care împiedică intrarea noii conduceri alese, în exercitarea funcţiei.

O altă problemă abordată de un număr mare de localnici este accesul la terenurile din proprietate care, din spusele lor, este împiedicat de către un om de afaceri din Chişinău.

În cazul primei probleme, după ce a ascultat ambele părţi, premierul a dispus implicarea autorităţilor de control în examinarea situaţiei.

„Această situaţie arată foarte urât. Odată ce oamenii au ales noua conducere, aceasta trebuie să activeze. Legea trebuie să fie în capul mesei. Vom analiza activitatea fostei conduceri a Primăriei, iar persoanele vinovate vor fi pedepsite", a declarat Ion Chicu.

În cazul problemei accesului la terenuri, premierul a organizat o audienţă a localnicilor, în cadrul Primăriei. În audienţă la premier s-a format un rând de circa 100 de oameni.

„Am venit aici sa aflu esenţa problemei. Înţeleg că problema este mai profundă şi derivă din implicarea autorităţilor publice locale şi a organelor de drept care activează în teritoriu. O să facem neapărat o investigaţie în acest caz”, a menţionat Ion Chicu.

Similare
RECOMANDĂRI