Premierul Ion Chicu, în inspecţie la postul vamal Criva
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Premierul Ion Chicu, în inspecţie la postul vamal Criva

În cadrul vizitei de lucru în nordul ţării, prim-ministrul Ion Chicu a mers în inspecţie la postul vamal Criva, de la frontiera cu Ucraina.

La faţa locului au fost prezenţi şeful interimar al Serviciului Vamal, Sergiu Burduja, dar şi şeful Poliţiei de Frontieră, Corneliu Groza. Responsabilii au informat premierul că în zilele de weekend şi, în special, în ajunul sărbătorilor de iarnă, la postul vamal se atestă un flux sporit de pasageri. Pentru a fluidiza traficul, în aceste perioade, se creşte numărul de angajaţi şi se utilizează toate pistele de trecere, indiferent de destinaţia acestora.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul a solicitat angajaţilor să asigure pe deplin funcţionalitatea punctului de trecere, fără a pune presiune pe cetăţenii care se reîntorc acasă, turiştii, dar şi agenţii economici exportatori de mărfuri.

Ion Chicu s-a mai interesat de durata în care agenţii economici din cadrul ZEL Bălţi trec postul vamal, atât la import, cât şi la export. Prim-ministrului i s-a comunicat că pentru facilitarea activităţii întreprinderilor, aceştia, dar şi alţi agenţi economici sunt asiguraţi cu un coridor verde atunci când trec frontiera.

Premierul a discutat şi cu oamenii care în acel moment traversau frontiera de stat, care, potrivit comunicatului Guvernului, s-au arătat satisfăcuţi de modul de organizare a procesului de traversare a hotarului în acest punct comun de control.

Similare
RECOMANDĂRI