Premierul Ion Chicu a inspectat şantierul de construcţie a unui sector de drum nou
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Premierul Ion Chicu a inspectat şantierul de construcţie a unui sector de drum nou

Premierul Ion Chicu a mers într-o vizită de inspecţie la şantierul de construcţie a sectorului de drum pe traseul s. Porumbrei - or. Cimişlia. Proiectul prevede construcţia unui segment de drum nou cu o lungime de 19 km, costul investiţiilor constituie circa 30 de milioane de euro, finanţate de Banca Europeană de Investiţii.

La faţa locului, prim-ministrul a avut câteva şedinţe cu responsabilii tehnici şi managementul companiei constructoare, în cadrul cărora a fost informat despre mersul lucrărilor şi problemele confruntate de compania constructoare. În acest sens şeful Executivului a vizitat mai multe puncte ale şantierului. Compania constructoare, printre alte probleme, a abordat problema ”gropilor de împrumut” pentru alimentarea şantierului cu argilă, necesară pentru lucrările de terasament. În cadrul discuţiei premierul a menţionat: „Infrastructura rutieră e un imbold pentru creşterea economiei. Creşterea economică înseamnă locuri de muncă şi condiţii de viaţă mai bune”.
 

Lucrările de construcţie în cadrul acestui proiect au început în luna februarie 2019, iar termenul de realizare este de 3 ani. Însă, compania constructor progresează în realizarea lucrărilor mai rapid decât în programul contractului şi dă asigurări că lucrările se vor încheia în 27 de luni. Odată cu darea în exploatare a drumului, acest segment va fi parcurs zilnic de circa 7 mii de unităţi de transport.
 

Premierul a dispus ca în perioada imediat următoare să se realizeze o evaluare amplă pe toate şantierele de reabilitare a drumurilor din ţară pentru a aprecia obiectiv capacitatea actuală a sectorului de construcţii şi a statului de a asigura implementarea proiectelor mari de dezvoltare a infrastructurii.

Similare
RECOMANDĂRI