Premierul Ion Chicu a avut o întrevedere cu Ambasadorul UE Peter Michalko
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Premierul Ion Chicu a avut o întrevedere cu Ambasadorul UE Peter Michalko

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întrevedere cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko în cadrul căreia au discutat despre relaţiile bilaterale dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova şi posibilităţile de consolidare a parteneriatului.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, premierul a apreciat sprijinul de durată oferit ţării noastre de către partenerii din Uniunea Europeană şi a evidenţiat faptul că actualul Executiv a reuşit până în prezent să aprobe mai multe proiecte care prevăd armonizarea legislaţiei cu standardele internaţionale.

Printre subiectele discutate de cei doi oficiali au fost şi cele cu privire la organizarea alegerilor democratice şi transparente, precum şi deschiderea secţiilor de votare în ţările UE, pentru a asigura cetăţenii noştri să-şi exercite dreptul la vot.

Premierul a informat oficialul european despre progresul înregistrat de autorităţi în executarea acţiunilor prealabile agreate cu FMI pentru încheierea unui nou program cu această instituţie. Părţile a apreciat progresul realizat, constatând importanţa majoră pe care o are pentru Republica Moldova implementarea unui program amplu de reforme în colaborare cu Fondul Monetar Internaţional şi alte instituţii financiare internaţionale.

De asemenea, oficialii au mai comunicat despre ratificarea în Parlament a acordului de finanţare cu UE în valoare totală de 100 milioane de euro.

Premierul a mulţumit Ambasadorului Peter Michalko pentru suportul acordat de UE şi a exprimat încrederea în continuarea unei colaborări eficiente şi implementarea noilor proiecte de dezvoltare.

Similare
RECOMANDĂRI