Premierul Chicu, la întrevederea cu şeful Misiunii OSCE în R. Moldova: „Sperăm că Protocolul de la Bratislava va fi semnat”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Premierul Chicu, la întrevederea cu şeful Misiunii OSCE în R. Moldova: „Sperăm că Protocolul de la Bratislava va fi semnat”

Prim-ministrul Ion Chicu şi Claus Neukirch, şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova au făcut un schimb de opinii privind evoluţiile în procesul de reglementare a problemei transnistrene.

Premierul a accentuat rolul important al OSCE, în calitate de mediator, în soluţionarea problemei transnistrene şi a confirmat interesul Guvernului de a intensifica dialogul în formatul  de negocieri „5+2”.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, şeful Misiunii OSCE în RM a salutat buna cooperare a Guvernului condus de Ion Chicu în procesul de desfăşurare a negocierilor privind problema transnistreană, remarcând evoluţiile pozitive în implementarea reformei justiţiei.

Oficialii au făcut un schimb de opinii privind progresul înregistrat pe agenda transnistreană, inclusiv măsurile prevăzute în Protocolul „5+2” de la Bratislava, în formula de compromis propusă de Preşedinţia în Exerciţiu a OSCE, care a fost acceptată de Republica Moldova.

Documentul vizează mai multe activităţi, în contextul politicii ”paşilor mici”, pentru apropierea cetăţenilor de pe ambele maluri ale Nistrului, în vederea asigurării libertăţii de circulaţie, respectării drepturilor omului în regiune şi soluţionării definitive a problemelor şcolilor cu predare în grafia latină. 

Totuşi, în comunicatul Guvernului nu sunt oferite detalii despre prevederile acestei „formule de compromis”.

„Sperăm că Protocolul de la Bratislava va fi semnat şi acest fapt va contribui la menţinerea unei dinamici pozitive în procesul de negocieri”, a menţionat Ion Chicu.

Similare
RECOMANDĂRI