Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Premierul a avut cvorum în Parlament

După trei încercări eşuate, Parlamentul Republicii Moldova s-a întrunit, astăzi, în şedinţă. Cvorumul a fost asigurat de deputatul Ştefan Gaţcan, care a renunţat la demisie care s-a prezentat în plen. Astfel, în sală au fost prezenţi 51 de deputaţi PD şi PSRM. Acest fapt i-a permis premierului Ion Chicu să prezintă proiectele de lege pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea.

După ce preşedintele Parlamentului a anunţat că şedinţa are cvorum, în sală au intrat şi deputaţii PAS şi cei ai Platformei DA. Aceştia l-au huiduit pe premierul Ion Chicu în timp ce se îndrepta către tribună pentru a prezenta proiectele de lege pentru care Guvernul şi-a asumat recent răspunderea.

Abia după ce opoziţia a ieşit din sală, premierul a prezentat proiectul. Guvernul de la Chişinău şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului pentru un pachet de patru legi, care prevăd, printre altele, majorări de salarii pentru medici şi ajutoare pentru cei care au avut de suferit în urma pandemiei.

„Considerând faptul că aceste proiecte sunt spre beneficiile cetăţenilor, economiei şi societăţii, Guvernul RM îşi exprimă speranţa că ele vor ajunge să fie implementate cât mai rapid posibil. Or sunt sigur că toţi urmărim acelaşi obiectiv – să facem viaţa mai bună în Republica Moldova”, a spus ION CHICU, prim-ministrul Republicii Moldova.

Partenerii de coaliţie au salutat asumarea de răspundere pentru proiectele de legi ale Guvernului Chicu.

„Guvvernul şi-a asumat răspunderea absolut legal”, a spus PAVEL FILIP, preşedintele fracţiunii parlamentare a PDM.

De cealată parte, opozitia a criticat proiectele de lege. În opinia lor,  documentele trebuiau îmbunătăţite, astfel încât oamenii să simtă cu adevărat ajutorul statului.

Potrivit procedurii parlamentare, proiectul pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea intră automat în vigoare după trei zile, dacă Executivul nu e demis printr-o moţiune de cenzură. Deputaţii au la dispoziţie 72 de ore în care pot depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului, dacă nu sunt de acord cu asumarea răspunderii pentru acest pachet de legi.
 
Similare
RECOMANDĂRI