UPDATE: Percheziţiile de astăzi de la CFM vizează 15 persoane şi acţiuni din ultimii 5 ani
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

UPDATE: Percheziţiile de astăzi de la CFM vizează 15 persoane şi acţiuni din ultimii 5 ani

UPDATE: Oamenii legiiau efectuat astăzi, în total, 40 de percheziţii, la domiciliile, în automobilelor persoanelor implicate, în oficiile de la calea ferată, depou, precum şi în vagoanele-restaurante vizate.

La această etapă, sunt vizate 15 persoane. Volumul materialelor ridicate de către oamenii legii este foarte mare, motiv pentru care vor fi necesare câteva zile pentru examinarea acestora, menţionează Procuratura într-un comunicat.

Ceea ce poate fi făcut public la această etapă este faptul că ilegalităţile examinate de procurori vizează perioada anilor 2015-2019, atunci când factori de decizie ai Întreprinderii de Stat „Calea Ferată a Moldovei” s-au folosit de situaţia lor de serviciu şi au falsificat facturi fiscale, dar şi ştampile ale organelor vamale şi altor autorităţi care permit efectuarea transportării mărfurilor. Toate acestea au fost întreprinse în scopul prezentării lor la verificările vamale spre Belarus, Rusia şi Ucraina, pentru transportarea cu aceste acte false a băuturilor alcoolice şi altor mărfuri, într-o cantitate mai mare decât cea permisă.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele responsabile riscă o amendă de până la 42.250 lei  sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 5 ani.


Ştirea iniţială:

Oamenii legii au descins azi-dimneaţă cu percheziţii în cazul vagoanelor-restaurant ale trenurilor care circulă în afara Republicii Moldova. Descinderile au loc pe faptul transportării băuturilor alcoolice şi alte mărfuri, în baza documentelor falsificate.

Procuratura anunţă că a fost pornit un dosar penal în temeiul bănuielii rezonabile privind comiterea infracţiunii de confecţionare, deţinere, vânzare sau folosire a documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false.

Operaţiunea este în desfăşurare şi are loc de comun cu ofiţerii Secţiei de coordonare a activităţii de urmărire penală a Departamentului de Poliţie.
Î.S. Calea Ferată din Moldova susţine că percheziţiile au loc după ce a înaintat un demers către organele de drept pentru a trage la răspundere angajaţii CFM  care sunt bănuiţi de implicare în activităţi de depăşire a atribuţiilor de serviciu, făcând uz de anumite metode pentru însuşirea mijloacelor financiare de la CFM.

Î.S. „Calea Ferată din Moldova” condamnă cu fermitate orice act de încălcare a legii şi arată constant deschidere şi conlucrare în vederea asigurării unei activităţi aflate în strictă conformitate cu legislaţia Republicii Moldova.
 
Similare
RECOMANDĂRI