Precizări privind impozitarea câştigurilor la loto: Toate sumele obţinute până la 31 decembrie se plătesc integral
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Precizări privind impozitarea câştigurilor la loto: Toate sumele obţinute până la 31 decembrie se plătesc integral

Odată cu modificarea legislaţiei, impozitarea câştigurilor de la loterii şi pariuri sportive mai mari de 240 de lei, se va aplica de la 1 ianuarie 2020, nu de la 1 septembrie. Astfel, toate câştigurile din biletele de loterie şi pariuri sportive, obţinute până la 31 decembrie 2019, se plătesc integral, fără ca beneficiarilor să le fie reţinut impozitul.

Într-un comunicat de presă al NGM Company, organizatorul loteriei şi pariurilor sportive, se menţionează că o altă prevedere care a provocat confuzii ţine de stabilirea taxei pentru unităţile comerciale care vând bilete de loterie. Compania precizează că şi anularea scutirii de plată a taxei pentru unităţile comerciale (impozit local) se aplică de la 1 ianuarie 2020, şi nu de la 1 septembrie 2019.  

Loteria din Republica Moldova este organizată de către NGM Company, partenerul privat al Loteriei Naţionale a Moldovei. Compania mai deţine autorizaţie pentru jocuri cu bilete electronice şi organizarea pariurilor sportive.

În formatul actual, Loteria Naţională există din noiembrie 2018. Până acum, jucătorilor le-au fost plătite câştiguri în sumă de peste 250 de milioane de lei, iar 12 moldoveni au devenit milionari.

Similare
RECOMANDĂRI