„PR ieftin”. Olesea Stamate, despre soluţiile lui Igor Dodon de reziliere a contractului de concesionare a Aeroportului Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„PR ieftin”. Olesea Stamate, despre soluţiile lui Igor Dodon de reziliere a contractului de concesionare a Aeroportului Chişinău

Fostul ministru al Justiţiei Olesea Stamate vine cu acuzaţii în adresa şfului statului şi spune că soluţiile propuse de Igor Dodon de reziliere a contractului de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău este „PR ieftin”.

Olesea Stamate spune că niciuna din cele trei soluţii/scenarii propuse de Igor Dodon nu este viabilă, întrucât statul va ajunge în final să plătească despăgubiri. Fostul ministrul declară că unica soluţie viabilă este solicitarea declarării nulităţii contractului, cerută prin cererea de chemare în judecată înaintată de Guvernul Sandu şi Agenţia Proprietăţii Publice. 

Despre scenariile propuse de Igor Dodon, Olesea Stamate spune: 

„1. Rezilierea contractului pentru faptul că nu ar fi fost încheiat în interesul statului. Să fie clar. Acest contract poate fi reziliat prin acordul ambelor părţi, însă în cazul acesta, fiţi siguri investitorul va cere nişte despăgubiri pe care nu le vom putea duce.

2. Rezilierea pe motivul neonorarii obligaţiilor contractuale - şi anume faptul că investitorul nu ar fi investit atât cât e stipulat în contract. Posibil doar teoretic. Deoarece contractul de concesiune prevede procedura de notificare a investitorului, după care el are termen suficient de remediere a deficientelor. Şi credeţi că investitorul, care câştigă milioane frumuşele din acest contract păgubos pentru noi, nu le va remedia, şi va renunţa, aşa simplu la acest contract?

3. Construcţia de noi aeroporturi şi anularea taxei de 9 euro. Hmm....dacă avem aşa de mulţi bani în buget, şi suntem siguri că prioritatea naţională este construcţia unui, sau mai multor aeroporturi??? Eu cred că nu. Iar anularea taxei de 9 euro, care este în contractul de concesiune, e posibilă doar cu acordul investitorului, şi, evident asta sau nu va fi de acord, sau din nou revenim la despăgubiri serioase pe care le vom plăti.....sau o cauză în arbitrajul internaţional care ne va costa zeci sau sute de milioane”, scrie Olesea Stamate pe pagina sa de Facebook. 

Drept concluzie, fostul ministru spune că „Dodon nu are alte soluţii. El inventează, manipulează, dezinformează. Pentru că nici el, nici guvernul lui, nu se pricep la mai mult”.

Similare
RECOMANDĂRI