PPDA solicită o şedinţă extraordinară a Parlamentului. Fracţiunea va demara procedura de convocare
Vizualizari:

PPDA solicită o şedinţă extraordinară a Parlamentului. Fracţiunea va demara procedura de convocare

Platforma DA intenţionează să cheme deputaţii la muncă. În acest sens, Biroul Biroul Politic al Platformei DA a împuternicit fracţiunea parlamentară să demareze procedura convocării şedinţei extraordinare a Parlamentului.

Despre aceasta a anunţat vicepreşedintele Parlamentului, depoutatul PPDA Alexandru Slusari. Potrivit acestuia, la şedinţa extraordinară urmează să se discute despre situaţia în agricultură.

„Biroul Politic al Platformei DA a împuternicit fracţiunea parlamentară să demareze procedura convocării şedinţei extraordinare a Parlamentului pentru a salva agricultura autohtonă, care se confruntă cu cea mai severă secetă din 1947. Fără intervenţia consistentă a statului ea va întra în insolvenţă.

Cu părere de rău, apelul nostru anterior adresat preşedintei Parlamentului să convoace şedinţa respectivă, a fost ignorat. Mergem pe alta cale”, a scris Alexandru Slusari. 

Potrivit Regulamentului Parlamentului, deputaţii se pot întruni în sesiune extraordinară sau specială la cererea Preşedintelui Republicii Moldova, a Preşedintelui Parlamentului sau a 1/3 din numărul deputaţilor.

Convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară sau specială se va face în 3 zile de la data înregistrării cererii, dacă legea nu prevede altfel.

Amintim, sesiunea de primăvară a Parlamentului s-a încheiat la 20 iulie.

Similare
RECOMANDĂRI