Andrei Năstase cere Guvernului să reducă cheltuielile pentru Preşedinţie, SPPS, dar şi să renunţe la cele 71 de milioane de lei destinate Arenei Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrei Năstase cere Guvernului să reducă cheltuielile pentru Preşedinţie, SPPS, dar şi să renunţe la cele 71 de milioane de lei destinate Arenei Chişinău

Platforma DA vine cu unele solicitări către Guvern, printre care se numără reducerea cheltuielilor pentru Preşedinţie, Cancelaria de Stat, SPPS, dar şi renunţarea la cele 71 de milioane de lei pentru capitalul social al Arenei Naţionale.

Pe pagina sa de Facebook, liderul PPDA Andrei Năstase a venit cu un mesaj către Guvern: 

„- Renunţaţi la achitarea celor 71 mln. de lei pentru capitalul social al ÎS Arena Naţională.

- Reduceţi cheltuielile pentru Preşedinţie, Cancelaria de Stat şi SPPS cu 60 mln. lei.

- Alocaţi sprijin bugetar pentru programul de subvenţionare a dobânzilor bancare doar pentru întreprinderile, care realmente, dar realmente au suferit de pe urma restricţiilor pandemice, ceea ce ar permite economisirea a 260 mln. de lei.

- Majoraţi salariile personalului din domeniul sănătăţii imediat, începând cu 1 august.

- Creaţi un fond special de subvenţionare pentru agricultorii care au suferit în urma secetei din care vor fi alocaţi câte minimum 4 lei pentru fiecare kg de sămânţă de grâu procurat.

- Majoraţi indemnizaţiile unice pentru pensionarii cu o pensie de sub 3000 de lei de la 700 la 900 lei”. 

Aceste măsuri, spune Andrei Năstase, vor demonstra munca în interesul cetăţeanului şi al ţării. „Vă cerem mult? NU! Hai, demonstraţi că vă pasă”.

Similare
RECOMANDĂRI