Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Postul de ambasador al R. Moldova în Federaţia Rusă rămâne vacant. MAEIE încă nu a identificat o candidatură pentru funcţia de şef al misiunii diplomatice de la Moscova

Postul de ambasador al Republicii Moldova în Federaţia Rusă rămâne vacant. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene încă nu a identificat o candidatură pentru funcţia de şef al misiunii diplomatice de la Moscova, după ce Vladimir Golovatiuc, a fost rechemat din cauza unui scandal cu tentă sexuală.

NICU POPESCU,  ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene: „Numirea unui ambasador durează ceva mai mult, rechemarea – mai puţin. Pentru numirea unui ambasador e nevoie de două, uneori chiar trei luni, din momentul în care se ia decizia privind un candidat, până la numire. Suntem în procesul de identificare a unei candidaturi pentru ambasada noastră din Federaţia Rusă”.

Reamintim că fostul deputat socialist, ambasadorul Vladimir Golovatiuc, a fost rechemat din funcţie după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală de către o angajată a ambasadei. Predecesorul său, tot un membru PRSM, a fost rechemat de la post in urma unui scandal de contrabandă.
Similare
RECOMANDĂRI