Politolog: Ion Chicu a răbufnit într-un mesaj descalificant pentru un premier. Trebuie să-şi exprime scuze publice
Vizualizari:

Politolog: Ion Chicu a răbufnit într-un mesaj descalificant pentru un premier. Trebuie să-şi exprime scuze publice

Autorităţile de la Chişinău sunt extrem de sensibile la criticile legate de calitatea actului guvernării lor, iar orice critică venită din exterior este tratată ca un atac persona. Astfel, premierul Ion Chicu a demonstrat ieri incapacitate de a-şi controla emoţiile şi a răbufnit într-un mesaj descalificant pentru un premier de ţară. Din acest motiv, un prim pas ar fi ca acesta să aducă statului român scuze publice. De această părere este politologul Dionis Cenuşă, care a comentat declaraţiile de ieri ale premierului Ion Chicu.

Totodată, politologul spune că reacţia MAE-ului României era aşteptată şi corespunde nevoii de a apăra demnitatea şi imaginea statului român. 

„De asemenea, guvernanţii de la Chişinău trebuie să se autodisciplineze şi să-şi cenzureze reacţiile emotive. Dânşii nu pot gândi şi vorbi din nume propriu, atât timp cât se află la cârma ţării. Prevalează intersele naţionale, care printre multe altele includ relaţiile prietenoase cu ţările vecine şi altele, mai ales cu cei cu care împărtăşim aceeaşi limba şi istorie.

Nu în ultimul rând, chiar şi acele declaraţii politice, făcute de Siegfried Mureşan nu trebuiau să destabilizeze emoţional pe premierul moldovean. Vorbim despre o opinie personală, care îşi are tot dreptul la existenţa. Reacţia părţii moldoveneşti trebuie să fie tăcerea şi demonstrarea prin fapte a reformelor în acţiune. Atacurile personale şi referinţă la naţionalitate sunt nedemne şi discreditează toată ţară, nu doar Guvernul”, spune politologul.

Dionis Cenuşă mai spune că prin astfel de declaraţii, premierul Chicu îşi distruge cu propriile mâini şi cuvinte cariera politică, dar dacă vrea totuşi să o facă, atunci în niciun caz în calitate de premier.

„Scuzele publice sunt prim mic pas. Trebuie adresate statului şi cetăţenilor români, dar şi eurodeputaţilor români din Parlamentul European”.

Similare
RECOMANDĂRI