Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Poliţiştii spun că bărbatul care a murit azi-dimineaţă în deflagraţia de pe bulevardul Moscovei s-ar fi sinucis

Panică în această dimineaţă într-un bloc din sectorul Râşcani al municipiului Chişinău. O explozie puternică provocată de o butelie cu gaz a dus la moartea unui bărbat de 65 de ani. Potrivit poliţiştilor, acesta s-ar fi sinucis fără a se cunoaşte motivul gestului său.

Locatarii blocului de pe strada bulevardul Moscovei 20 au avut o dimineaţă de coşmar. Au fost treziţi de o bubuitură puternică produsă într-un apartament de la etajul 7.  Era ora 6 şi 20 de minute.

„Copii erau în pat încă. Nu erau sculaţi să plece la şcoală. Am auzit o bubuitură şi cum cădeau stecle, geamuri pe alături că  noi suntem la un etaj mai jos.”

„- Blocul nu este alimentat la gaz, totul e pe electricitate.
– Aţi simţit această bubuitură şi dacă aţi avut de suferit? Mă refer la bunurile din apartament.
– Câinele şi până acum e în stres. 
–Îl cunoaşteţi pe vecinul dumneavoastră?
– Nu prea îl cunosc pe vecinul de jos. Era mai în vâstră, locuia de unul singur.”

”-E prima ora când are o explozie la dumneavoastră în bloc?- Nu o fost şi nu s-a întâmplat aşa ceva. Nu am auzit nimic. Eh, dar ce explozie putea să fie?! Să distrugă ceva.”

Două echipaje de pompieri au venit şi au deblocat uşa apartamentului in care s-a produs deflagraţia. Focul a fost stins inainte de a afecta şi alte locuinte. Incendiul a distrus o canapea, iar explozia a spulberat o fereastră. In apartament a fost găsit cadavrul proprietarului. El locuia singur şi anchetatorii susţin că sunt indicii clare că ar fi vrut să se sinucidă.

CONSTANTIN OPREA, ofiţer de investigaţie: Se întreprind acţiuni de urmărire penală pentru a stabili toate circumstanţele cazului după care vom avea un răspuns mai concret.”

La faţa locului au venit şi angajaţii Primăriei Chişinău.

VICTOR CHIRONDA, viceprimarul municipiului Chişinău: „Referitor la înlocuirea ferestrelor canu sufere şi apartamentele vecine ce putem noi să facem? Domnul Bordiunov, trebuie să vedem cum asigurăm securizarea apartamentului să nu plouă, să nu ningă acolo să nu avem afectarea apartamentelor vecinilor”

Tragedia a ajuns şi în atenţia premierului Ion Chicu. Autorităţile vor examina posibilitatea acordării unui ajutor familiei bărbatului. În urmă cu doi ani s-a mai produs o explozie pe bulevardul Moscovei din cauza scurgerilor de gaz dintr-o butelie. În urma deflagraţiei, 10 apartamente au fost distruse, iar cinci oameni au murit.
Similare
RECOMANDĂRI