Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Poliţiştii din Republica Moldova şi din România încearcă să prevină, împreună, accidentele

Poliţia din Republica Moldova şi cea din România s-au gândit că, împreună, pot să atragă mai bine atenţia şoferilor vitezomani şi a celor care se urcă obosiţi la volan. Oamenii legii au format echipe comune în patru puncte de frontieră si au oprit şoferii pentru a le aminti să circule regulamentar.

Le-au dat sfaturi, le-au prezentat articole din Codul contravenţional şi statistici care arată că viteza excesivă şi oboseala sunt principalele cauze ale accidentelor, atât în Republica Moldova, cât şi în România.

Asta a fost formula de salut a echipelor de poliţie de pe ambele maluri ale Prutului care au făcut front comun ca să prevină accidentele. Simbolic s-au întâlnit la linia de frontieră, au făcut schimb de chipiuri şi au format echipe mixte care au tras pe dreapta maşinile care treceau prin vamă. Nimeni nu intenţiona să-i amendeze ci doar să le ofere câteva recomandări.

Acţiunea poliţiei i-a surprins pe conducătorii auto.
 
Unii s-au jurat că nu încalcă regulile de frica amenzilor, în timp ce alţii au recunoscut că uneori apasă cam mult pe pedala de acceleraţie.
 
 Şi şoferii au avut unele recomandări pentru poliţie.
 
Poliţistii din România şi cei din Republica Moldova spun că şi-au unit eforturile într-o campanie de informare pentru că viteza excesivă şi oboseala la
volan sunt principalele cauze ale accidentelor pe ambele maluri ale Prutului.

Similare
RECOMANDĂRI