Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Poliţia din Chişinău, în alertă: Cazurile de furt, din ce în ce mai frecvente

Politia din Chişinău e in alertă. Doar de la începutul anului, au fost raportate 154 de furturi, ceea ce reprezintă aproape 40% din totalul cazurilor înregistrate anul trecut. Cel mai des hoţii au spart automobile, au pătruns în locuinţe în lipsa proprietarilor şi au sustras bani de pe cardurile bancare. Oamenii legii ne atenţionează că trebuie să fim vigilenţi pentru a nu deveni victimele infratorilor.

Doar săptămâna trecută, poliţia din Chişinău a înregistrat 50 de cazuri de furt. De la începutul anului au fost 154 de infracţiuni, în timp ce, în tot anul 2020, au fost 380 de cazuri. În topul furturilor din această perioadă sunt fost spargerea locuinţelor şi furtul banilor şi al bijuteriilor. Măsurile de siguranţă sunt foarte importante.

TUDOR BORŞ, şef Secţie Activităţi de Securitate: „Sistemul de semnalizare este foarte simplu, cu un sigur lacat, broasca foarte slabă, prin forţare sau adaptarea  cheie, ca recomandare ar fi bine venit să avem două lacate diferite.”

Aproape în fiecare zi, hoţii sparg maşini în Chişinău şi fură obiectele de valoare.

DANIELA FOCŞA, reporter TVR MOLDOVA: „Pentru ca automobilul să rămână în siguranţă, cel mai bine e să-l parcăm în locuri iluminate şi monitorizate de camere se supraveghere . Totodată  nu lăsaţi obiecte preţioase la vedere care ar atrage atenţia potenţialilor hoţi. Nu în ultimul rând, un sistem de alarmă vă protejează împotriva furturilor”.

Au devenit tot mai activi şi hoţii de buzunare.

Trebuie să ne ferim de ei mai ales în locurile aglomerate, în mijloacele de transport public, în pieţe şi centre comerciale. În ultima perioadă, tot mai multe persoane raclamă furtul banilor de pe cardurile bancare.

TUDOR BORŞ, şef Secţie Activităţi de Securitate: „Persoanele dau datele, coduri de la carduri, şi se sustrag bani. Respectiv ei se prezintă ca şi funcţionari a unor bănci comerciale şi persoanele sunt duse în eroare.  Sumele diferă de la o mie de lei sunt şi până la 40 de mii de lei pentru o persoană care face ceva economi poate”.

Infracţiunea de furt este pedepsită de lege, în funcţie de gravitatea faptei, cu amendă sau ani grei de închisoare.
 
Similare
RECOMANDĂRI