Poliţia de Frontieră a interzis unui cetăţean turc să părăsească R. Moldova. Avea aplicată o viză engleză falsă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Poliţia de Frontieră a interzis unui cetăţean turc să părăsească R. Moldova. Avea aplicată o viză engleză falsă

un cetăţean al Turciei care avea aplicată în paşaportul său o viză engleză cu semne de falsificare, a încercat să plece cu avionul în Marea Britanie, din oraşul Chişinău.

Bărbatul a fost depistat în punctul de trecere Aeroportul Internaţional Chişinău. Deşi cetăţeanul a refuzat să ofere declaraţii vizavi de obţinerea acesteia, există bănuială că ar fi fost perfectată în Ucraina şi ulterior ar fi intrat în Republica Moldova prin regiunea transnistreană.

Cazul a fost înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute, pe sensul de ieşire din ţară la ruta aeriană ”Chişinău-Londra”. A atras atenţia poliţistului de frontieră pagina unde era aplicată viza engleză, prin necoincidenţa unor elemente distinctorii al documentului. La cercetarea minuţioasă cu ajutorul tehnicii speciale de control s-a confirmat neautenticitatea vizei. 

În baza celor depistate, cetăţeanului Turciei de 30 de ani nu i-a fost autorizată ieşirea din Republica Moldova, iar paşaportul a fost ridicat şi transmis spre expertiza tehnico-judiciară.

Poliţiştii de frontieră au pornit pe numele tânărului proces penal privind deţinerea şi punerea în a uz a documentelor oficiale false.

Similare
RECOMANDĂRI