Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ploile torenţiale din ultimele zile au provocat pagube considerabile în 21 de localităţi din cinci raioane ale Republicii Moldova

Ploile torenţiale din ultimele zile au provocat pagube considerabile în 21 de localităţi din cinci raioane ale Republicii Moldova. 59 de gospodării au fost inundate, iar torenţii au distrus peste 57 de kilometri de drum. Ieri, la Anenii Noi, un bărbat a fost ucis de fulger.

PAVEL VOICU, ministrul Afacerilor Interne: "Avem înregistrat un caz nefericit, un cetăţean din Toriţa Nouă a fost electrocutat morta de fuleger. Este vorba despre o persoană din anul 1960. Alte persoane rănite la moment nu avem".

Bărbatul de 60 de ani din satul Troiţa Nouă a dus caprele la păscut şi l-a prins ploaia pe imaş. Familia a intrat în alertă când a văzut că nu revine acasă şi l-au găsit mort pe câmp. 

Grindina şi vântul au făcut prăpăd în multe regiuni. S-au distrus 120 de hectare de livezi, 23 hectare de viţă-de-vie şi 20 hectare de porumb. 

ION PERJU, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului: "În Ştefan Vodă, în special, în Volontiri, Ştefăneşti şi Marinovca au fost afectate în jur de 2500 de hectare. Sunt supreafeţe care se evaluează acum. Sunt şi suprafeţe pomicule şi viticule. Nu putem să menţionăm acum care este prejudiciul, întrucât au fost afectări de la 10 la 90 la sută".

Comisiile pentru situaţii excepţionale evaluează acum toate pagubele produse de ploile torenţiale şi grindină. 
Similare
RECOMANDĂRI