Ploile din ultimele zile au provocat un deces şi pagube în mai multe localităţi din R. Moldova. Zeci de hectare de livezi şi vii au fost distruse
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Ploile din ultimele zile au provocat un deces şi pagube în mai multe localităţi din R. Moldova. Zeci de hectare de livezi şi vii au fost distruse

Ploile torenţiale din ultimele două zile au provocat prejudicii în 21 de localităţi din raioanele Hînceşti, Căuşeni, Ialoveni, Criuleni, Ştefan Vodă, dar şi în UTA Găgăuzia. Şuvoaiele au deteriorat drumuri locale, pe o lungime totală de 57 de kilometri. În ziua de marţi, un bărbat de 60 de ani din satul Troiţa Nouă a decedat lovit de trăsnet. Informaţiile au fost prezentate miercuri, 8 iulie, la şedinţa Guvernului.

Ministrul afacerilor interne, Pavel Voicu, a declarat că în urma ploilor torenţiale, însoţite de grindină, au fost inundate 59 de gospodării, 27 de grădini, trei fântâni, dar şi un magazin. Grindina a afectat 120 de hectare de livezi, 23 de hectare de viţă de vie şi 20 de hectare de porumb, scrie IPN.

„Până în prezent este evacuată apa din gospodării, din magazin, din fântâni. De asemenea, se lucrează la evacuarea apelor din grădini, la restabilirea porţiunilor de drum deteriorat şi la pomparea apei de pe o porţiune de drum”, a menţionat ministrul.

Totodată, Voicu a precizat că ieri un bărbat din satul Troiţa Nouă, Anenii Noi, a decedat după ce a fost lovit de fulger.

Pavel Voicu a mai spus că în ceea ce ţine de râurile Prut şi Nistru, precum şi lacurile de acumulare, riscuri de inundaţii nu există. Salvatorii muncesc la fortificarea digurilor.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Ion Perju, a menţionat că grindina a distrus 2500 de hectare din raioanele Ştefan Vodă şi Căuşeni. Roada de pe unele terenuri a fost afectată chiar în proporţie de 90 la sută. 

Comisiile pentru situaţii excepţionale evaluează în teritoriu prejudiciile provocate.

Similare
RECOMANDĂRI