Ploile de ieri scot la iveală o altă problemă a Republicii Moldova: Starea deplorabilă în care se află râurile
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ploile de ieri scot la iveală o altă problemă a Republicii Moldova: Starea deplorabilă în care se află râurile

Potopul de ieri, care s-a abătut peste zeci de sate, scoate la iveală o gravă problemă - râurile din Republica Moldova care se află într-o stare deplorabilă. Astfel, atunci când plouă torenţial acestea ies din albii şi inundă localităţile din preajmă. Neputincioase, autorităţile nu pot decât să recunoască problema si faptul că nu au soluţii concrete.

Problema a fost adusă în discuţie de premierul Chicu, după ce a vizitat localităţile puternic afectate de ploaia şi inundaţiile de ieri.

ION CHICU, prim-ministrul Republicii Moldova: „O ploaie de asta ne nenoroceşte. Râuri pline cu deşeurri, vă rog, domnule Perju, să faceţi o inventariere. Să venim cu un program. Consecintele ne costă mai mult decât lucrările”.

Şi ministrul Agriculturii a confirmat existenţa acestor situaţii care pot favoriza apariţia unor inundaţii masive.

ION PERJU, ministrul Agriculturii: „Populaţia de multe ori fac diguri neautorizate, apoi se usucă, se fac gunoişti. Avem nevoie de un program, suntem in elaborare, mijloace financiare”.

Râul Ialpug, din Comrat, care a ieşit din albie şi a inundat zeci de case şi drumuri, va fi curăţat, după care urmează să fie conceput un proiect important de întreţinere a cursului de apă. Totuşi, iniţiativa riscă să rămână doar la nivel de idee pentru că lucrările necesită investiţii mari, bani care nu se ştie când şi de unde ar putea fi alocaţi.
 
Similare
RECOMANDĂRI