Ploile de ieri au afectat mai multe raioane ale ţării. Vântul a smuls ardezia de pe case, iar culturile agricole au fost compromise
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

Ploile de ieri au afectat mai multe raioane ale ţării. Vântul a smuls ardezia de pe case, iar culturile agricole au fost compromise

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă în urma precipitaţiilor abundente înregistrate pe teritoriul ţării pe data de 24 mai 2019 au fost afectate mai multe localităţi.

Din cauza ploii cu intensificări de vânt în localitatea Unţeşti din raionul Ungheni au fost smulse circa 100 foi de ardezii de pe acoperişul a trei case de locuit, iar în satul Rădenii Vechi precipitaţiile au distrus circa 0,3 km de drum local.

La Cahul ploaia a compromis suprafeţe de culturi agricole în localităţile Giurgiuleşti şi Cîşliţa Prut, iar în Slobozia Mare au fost inundate porţiuni de drum local.

Precipitaţii abundente au fost înregistrate şi în localităţi din raioanele Leova, Rezina, Orhei, Străşeni şi UTA Găgăuzia.

În localităţile Cotovscoie, Etulia şi Cişmichioi din Găgăuzia precipitaţiile au deteriorat porţiuni de drum local şi  au afectate culturi agricole. În satul Cişmichioi, conform informaţiei parvenite au fost afectate circa 24 ha vii şi 23 ha livezi de cireş şi prun.

Comisiile pentru situaţii excepţionale teritoriale lucrează pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.
Similare
RECOMANDĂRI