PLDM acceptă dezideratul unirii cu România ca pe o expresie a idealului membrilor săi 
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PLDM acceptă dezideratul unirii cu România ca pe o expresie a idealului membrilor săi 

Viitorul prosper al Republicii Moldova este garantat doar în cadrul UE, în componenţa căreia se vor realiza şi aspiraţiile seculare ale naţiunii române. În perspectiva alegerilor parlamentare din 2019, PLDM acceptă dezideratul unirii Republicii Moldova cu România ca pe o expresie firească a idealului membrilor săi. O rezoluţie în acest sens a votat Partidul Liberal Democrat, la Congresul al VIII-lea extraordinar desfăşurat duminică, 9 septembrie, transmite IPN.

În rezoluţie se spune că, în perspectivă alegerilor din 2019, PLDM reprezintă opţiunea ce oferă şansa de renaştere, modernizare şi refacere morală şi că are misiunea de a reabilita noţiunile de democraţie şi libertăţi individuale. Totodată, este menţionat faptul că partidul oferă o nouă viziune asupra dezvoltării Republicii Moldova şi îşi asumă realizarea integrală a Acordului de Asociere cu UE drept unica modalitate de obţinere a statutului de ţară candidat la aderare. La fel, PLDM mizează pe o coaliţie largă cu partidele partenere PAS şi PPPDA.

În cadrul Congresului, PLDM a constatat că Republica Moldova se confruntă cu cel mai diabolic regim politic din toată istoria sa, caracterizat prin uzurparea puterii de către clientela politică a Partidului Democrat şi preluarea controlului statului de un grup restrâns de persoane cu vădite inclinaţii spre dictatură şi teroare. Potrivit PLDM, democraţia a fost transformată într-o fantomă pentru mimarea unor alegeri şi legiferarea unei puteri politice impuse prin fraudă electorală şi intimidare.

În rezoluţie se mai spune că Republica Moldova se izolează tot mai mult la nivel internaţional şi devine partenerul unor regimuri autoritare. Relaţiile cu UE şi SUA sunt tot mai dificile, iar suportul economic şi financiar, extrem de necesar ţării, a devenit imposibil din cauza derapajelor antidemocratice. În schimb, regimul devine tot mai reacţionar, iar manifestările de forţă în raport cu orice formă de protest sunt tot mai prezente şi mai violente. Sărăcia şi depopularea este o consecinţă directă a declinului democraţiei şi a economiei naţionale. Este o consecinţă a lipsei de viziuni şi rezultatul direct al subordonării economiei intereselor unor grupări politico-financiare, afiliate guvernării PDM.

Similare
RECOMANDĂRI