Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Planeta a intrat în grevă! Milioane de oameni le cer liderilor politici să acţioneze pentru a opri dezastrul

Planeta a intrat în grevă. Schimbările climatice cu efecte devastatoare au scos vineri în stradă milioane de oameni, majoritatea copii şi tineri. România s-a raliat acestui protest planetar. Este cea mai mare mişcare din istoria omenirii pentru climă, iniţiată acum un an de o adolescentă suedeză. Vineri, Greta Thunberg se află la New York, unde conduce un marş până la sediul Naţiunilor Unite, unde sâmbătă are loc reuniunea la vârf a liderilor mondiali pe tema schimbărilor climatice.

Prima care s-a trezit a fost Australia, apoi, rând pe rând, toate ţările din zona Asia Pacific au intrat în grevă pentru climă.

Şi România a participat la greva planetară, pentru că schimbările climatice nu ocolesc şi nu vor ocoli ţara noastră.

În alte colţuri, planeta se sufocă, arde sau se îneacă. În capitala Malaeziei, aerul este irespirabil. Statul american Texas este inundat şi a fost nevoie de intervenţia armatei pentru a salva peste 300 de oameni blocaţi în maşini.

O adolescentă din Suedia, Greta Thunberg, a hotărât anul trecut că nu mai poate accepta indiferenţa decidenţilor politici şi a intrat în grevă în fiecare zi de vineri, iar protestul ei este susţinut astăzi de toată planeta.

Similare
RECOMANDĂRI