Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Piaţa Centrală din Chişinău este la un pas să fie, din nou, închisă

Piaţa Centrală din Chişinău este la un pas să fie, din nou, închisă. Premierul Ion Chicu ameninţă că va dispune suspendarea activităţii dacă nu se i-au măsuri urgente.

Proiectul de decizie este deja pe masa Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică. Autorităţile sunt îngrijorate pentru că în piaţă este haos şi nimeni nu respectă normele sanitare. De vină sunt comercianţii dar şi cumpărătorii. Nu se poată masca, nici mănuşi şi e o aglomeraţie de nedescris.

ION CHICU, prim-ministrul Republicii Moldova: "Văd că la Piaţa Centrală din Chişinău parcă nici nu a fost pandemie, parcă lumea nici nu a auzit de virus. Toşi cumpără cănuţi şi străchinele pentru Blajini. Daomna ministru Dumbrăveanu, pregătiţi vă rog proiectul de decizie a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică de închidere a Pieţei Centrale din Chişinău. Vom examina acest proiect la următoarea şedinţa a Comisiei şi în cazul în care în următoarele 3 zile administraţia nu asigură respectarea regulilor, vom apoba decizia de închidere a Pieţei din Chişinău".

Premierul a cerut Ministerului de Interne şi Ministerului Sănătăţii să înăsprească regulile, dar şi controalele în pieţe. Măsurile sunt cu atât mai necesare deoarece la sfârşitul acestei săptămâni în Republica Moldova se organizează Paştele Blajinilor.

ION CHICU, prim-ministrul Republicii Moldova: "Fac apel încă o dată către cetăţeni să fie foarte conştienţi că în cazul când admitem creşterea numărului de cazuri iar, deci sistemul medical va ceda. O să stăm fiecare fără asistenţă medicală".

Autorităţile au redus treptat restricţiile pentru activităţile economice. Pieţele din Chişinău şi Bălţi s-au redeschis la 1 iunie, iar de pe 8 iunie, se reia activitatea centrelor comerciale şi a sălilor de sport. Cât despre sectorul Horeca, autorităţile nu au decis când vor anula restricţiile, dar estimează data de 15 iunie.
Similare
RECOMANDĂRI