Petru Movilă: Autostrada Unirii este drumul care ne leagă pe toţi, ne uneşte şi mai ales uneşte Republica Moldova de România şi de Europa
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Petru Movilă: Autostrada Unirii este drumul care ne leagă pe toţi, ne uneşte şi mai ales uneşte Republica Moldova de România şi de Europa

Autostrada Unirii este drumul care ne leagă pe toţi, ne uneşte şi mai ales uneşte Republica Moldova de România şi de Europa. Declaraţia a fost făcută pentru TVR MOLDOVA de vicepreşedintele PMP, Petru Movilă.

„Este un lucru foarte bun şi frumos că oamenii arată că îşi doresc autostradă: Autostrada Unirii, autostrada care să facă legătura de la Chişinău la Iaşi şi mai departe, spre Târgu Mureş. Este normal ca oamenii să se manifeste mai ales acum, după ce s-a votat şi bugetul de stat în România. Eu în calitate de iniţiator al acestei legi, promulgată în noiembrie 2018, am reuşit să introducem bani pentru finanţarea studiilor de fezabilitate, ca în 2020, guvernul României să poată licita proiectul tehnic şi de execuţie pentru autostradă”, a declarat deputatul PMP Petru Movilă, unul dintre iniţiatorii proiectului privind construcţia autostrăzii Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş.

Un alt iniţiator al proiectului este deputatul PMP din Târgu Mureş, Marius Paşcan. Legea privind construcţia Autostrăzii Unirii, Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş a fost iniţiată în mai 2017.
Similare
RECOMANDĂRI