Ambasadorul UE la Chişinău: Activităţile de import-export dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană nu sunt stopate
Vizualizari:

Ambasadorul UE la Chişinău: Activităţile de import-export dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană nu sunt stopate

Schimburile comerciale dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană au loc fără abateri, însă persoanele implicate în aceste activităţi trebuie să respecte câteva reguli stricte care au ca scop stoparea răspândirii virusului COVID-19. Declaraţia aparţine şefului Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko, şi a fost făcută în cadrul unui interviu video acordat Agenţiei IPN.

Peter Michalko a menţionat că, dacă transportul are loc cu participarea oamenilor, trebuie să fie respectate toate regulile care ţin de sănătatea şi igiena aplicate în ţările prin care aceştia trec.

„Au loc importuri şi exporturi, nu este oprită activitatea şi asta este una dintre realităţile care pot menţine economiile viabile. Oamenii pot să aibă acces la mărfuri fără de care este mult mai greu”, a spus Peter Michalko.

Ambasadorul UE  a precizat că necesitatea reformelor în Republica Moldova va fi şi mai mare după depăşirea acestei pandemiei.

„Acestea vor fi necesare pentru a deschide pentru ţară, pentru societate, posibilitatea de a-şi reveni mai repede la nivel economic şi social, precum şi pentru a progresa. Astfel, reformele şi schimbările, în condiţii de post-criză, vor fi şi mai mult actuale”, a menţionat ambasadorul UE la Chişinău.

Peter Michalkoa mai menţionat că la nivelul Uniunii Europene se va ţine cont de iniţiativele care pot fi lansate pentru statele din Parteneriatul Estic pentru a susţine întreprinderile mici şi mijlocii, care vor fi cel mai mult afectate. Peter Michalko a mai spus că este

„Important este ca reformele necesare să fie implementate astfel încât revitalizarea economică să fie cât mai rapidă”, a spus Peter Michalko. 
Similare
RECOMANDĂRI