Peter Michalko: Organizarea Orăşelului European arată că Republica Moldova este un stat european
Sursa foto:ipn.md Vizualizari:

Peter Michalko: Organizarea Orăşelului European arată că Republica Moldova este un stat european

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko, susţine că Orăşelul European, care este organizat în această sâmbătă şi duminică în Grădina Publică „Ştefan cel Mare”, arată că Republica Moldova este un stat european, iar Uniunea Europeană doreşte integrarea ţării în această comunitate.

Potrivit IPN, Peter Michalko a spus că Uniunea Europeană are tradiţii foarte frumoase, iar acestea sunt aduse la Chişinău prin proiectele care sunt implementate pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor. Semnarea de către Republica Moldova a Acordului de Asociere arată apartenenţa acestei ţări la valorile europene, oferindu-i statutul de ţară asociată. Peter Michalko spune că este prima sa participare la un Orăşel European de la preluarea mandatului, iar ceea ce a văzut astăzi i se parte extraordinar.

Şeful Delegaţiei UE a amintit că anul acesta este marcat şi Anul european al patrimoniului cultural, dar şi 70 de ani de la semnarea Declaraţiei universale a drepturilor omului. Cu ocazia Anului european al patrimoniului european, Uniunea Europeană va lansa un fond, care va prevedea asistenţă şi pentru  patrimoniul cultural al Republicii Moldova. Oficialul menţionează că implementarea proiectelor în domeniul patrimoniului cultural are o însemnătate mare pentru cultura unei ţări, duce la păstrarea culturii moştenite.

Şeful Delegaţiei UE i-a îndemnat pe locuitorii şi oaspeţii capitalei să vină în această seară în parcul central să privească concursul european Eurovision, iar mâine, 13 mai, să viziteze din nou Orăşelul European şi să participe la Festivalul de Film şi Cultură Europeană.
Similare