Peste 60 de mii de persoane au vizitat Expoziţia „Fabricat în Moldova” - 2020
Vizualizari:

Peste 60 de mii de persoane au vizitat Expoziţia „Fabricat în Moldova” - 2020

Expoziţia naţională „Fabricat în Moldova” - 2020, cu genericul „Acasă! Autentic! Autohton!” a întrunit 460 de antreprenori din diferite ramuri ale economiei naţionale, fiind vizitată de 61 500 de persoane, conform unui bilanţ efectuat de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova.

Preşedintele CCI, Sergiu Harea, a specificat că printre vizitatori au fost şi cetăţeni din România, Belgia, Ungaria, Italia, Marea Britanie, Ucraina, Belarus, Federaţia Rusă, Turcia, Israel, Georgia, etc.

„Aceştia au fost interesaţi de toate produsele expuse. Totodată, expoziţia a fost vizitată de un număr considerabil de studenţi şi elevi. Ei şi-au arătat interesul nu doar faţă de produsele autohtone, ci şi faţă de programul de afaceri, participând la seminare, conferinţe şi mese rotunde. Mulţi dintre ei s-au implicat în calitate de voluntari”, a spus Sergiu Harea, potrivit Moldpres.

Potrivit Camerei de Comerţ  şi Industrie, pe durata expoziţiei, au fost iniţiate peste o sută de rapoarte şi contracte de colaborare, precum şi acorduri de intenţie. Majoritatea contractelor încheiate între agenţii economici autohtoni şi cei de peste hotare ţin de domeniile ambalării, conservării fructelor şi legumelor, industriei textilelor, prestări de servicii ş.a.

„CCI a realizat şi un chestionar în rândul participanţilor privind scopul prezenţei lor la eveniment. Astfel, 27 la sută şi-au dorit promovarea produsului/serviciului/mărcii companiei; 15% au dorit cunoaşterea consumatorului şi a comportamentului acestuia; 14% au venit pentru atragerea noilor consumatori; 13% pentru noi colaborări şi parteneriate (în special cu antreprenori străini) şi 31 la sută au avut drept scop vânzările”, a relevat preşedintele CCI.

Cea de-a XIX-a ediţie a Expoziţiei naţionale „Fabricat în Moldova” s-a desfăşurat în perioada 29 ianuarie – 2 februarie, la Centrul Internaţional de Expoziţii (CIE) "Moldexpo". Ediţia din acest an a fost organizată de Camera de Comerţ şi Industrie, sub patronajul Guvernului, în parteneriat cu Agenţia de Investiţii şi Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii. 

În premieră, la deschiderea expoziţiei a fost prezent întreg Cabinetul de miniştri. Potrivit premierului Ion Chicu, acesta a fost un semn de respect pentru toţi cei care au ales să muncească şi să producă acasă.

Similare
RECOMANDĂRI