Peste 40 de tone de metal au fost scoase din edificiul Filarmonicii din Chişinău
Sursa foto:IGSU Vizualizari:

Peste 40 de tone de metal au fost scoase din edificiul Filarmonicii din Chişinău

La Filarmonica Naţională "Serghei Lunchevici" de pe strada Mitropolit Varlaam nr.78 din municipiul Chişinău continuă lucrările de demontare a deşeurilor şi materialelor constructive deteriorate în urma incendiului produs. La faţa locului lucrează muncitorii în două sectoare concomitent.

Din sala mare a Filarmonicii, jumătate din materialele deteriorate, inclusiv metal, au fost evacuate. Un volum de lucrări în proporţie de 60% a fost realizat în sala mică a edificiului.

Conform evaluării efectuate de beneficiar din ambele săli ale clădirii au fost evacuate 46 de tone de metal, iar alte 10 tone de metal urmează a fi evacuate pe parcurs, până la finalizarea lucrărilor. La obiectiv pentru executarea acţiunilor sunt antrenaţi 7 muncitori cu 3 unităţi de tehnică grea.

Pentru gestionarea situaţiei continuă activitatea Statului Major al IGSU, care pe parcursul demontării materialelor va monitoriza activitatea. După înlăturarea deşeurilor, experţii în domeniu vor evalua starea tehnică a edificiului şi se vor expune asupra următoarelor etape. Amintim că lucrările de demontare a materialelor avariate au început pe data de 9 noiembrie 2020.
Similare
RECOMANDĂRI