Peste 40 de şoferi au ignorat, în ultimele 24 de ore, regulile de folosire a vinietelor. Ce acţiuni ilegale au mai fost depistate
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Peste 40 de şoferi au ignorat, în ultimele 24 de ore, regulile de folosire a vinietelor. Ce acţiuni ilegale au mai fost depistate

În ultimele 24 de ore, peste 40 de cetăţeni nu au ţinut cont de regulile de folosire a vinietelor, iar patru cetăţeni au depăşit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova. Acestea sunt informaţiile prezentate de către Poliţia de Frontieră. 

În rezultatul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control la frontiera de stat, prevenire şi combatere a migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere, angajaţii Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acţiuni ilegale: 

- o trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene;

- patru persoane au încălcat regimul zonei de frontieră şi cel al punctelor de trecere; 

- patru cetăţeni străini au depăşit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;

- două încălcări a regulilor de transportare;

- 41 de conducători auto au ignorat regulile de folosire a vinietelor;

- trei persoane în conflict cu legea şi un mijloc de transport au fost reţinute ca urmare a schimbului de informaţii cu alte organe de ocrotire a normelor de drept naţionale.

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 46 968 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 24 373 a fost înregistrat pe sensul de ieşire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane 26 964 au fost cel al cetăţenilor moldoveni. Traficul unităţilor de transport a prezentat o valoare de 12 398 traversări.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:

PTF Leuşeni – 7 674 traversări persoane,

PTF Otaci - 6 926 traversări persoane,

PTF Aeroportul Internaţional Chişinău – 6 573 traversări persoane,

PTF Sculeni – 4 963 traversări persoane,

PTF Giurgiuleşti-Galaţi – 3 893 traversări persoane,

PTF Cahul - 2 187 traversări persoane,

PTF Criva – 2 054 traversări persoane,

PTF Costeşti – 1 779 traversări persoane,

PTF Palanca – 1 691 traversări persoane,

PTF Vulcăneşti – 1 414 traversări persoane.

În scopul susţinerii participanţilor la traficul transfrontalier, Poliţia de Frontieră recomandă:
-  verificarea valabilităţii şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.

- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele şi pentru a evita formarea rândurilor în punctele de trecere.

- consultarea aplicaţiei ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliţiei de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru autoturisme.

- manifestarea de înţelegere, răbdare şi disciplină, ţinând cont de regulile de aflare şi traversare a frontierei de stat.

Similare
RECOMANDĂRI